Apteekkikosmetiikka ja ihonhoito

Meillä kaikilla on erilaisia tarpeita ihonhoitoon ja siihen on tarjolla paljon erilaista kosmetiikkaa ja sisäisesti nautittavia tuotteita. Kokonaisvaltainen ihonhoito yhdistää ihonhoitoon sen sisäisen ja ulkoisen hoitamisen, johon kuuluu säännölliset elämäntavat, ravinto, riittävä uni ja ulkoilu. Miten ihosta voi huolehtia parhaiten ja millaisia tuotteita kannattaa käyttää? Ihonhoitoon on tarjolla paljon erilaista kosmetiikkaa, toisia kiinnostaa esimerkiksi apteekkikosmetiikka ja mitä kaikkea apteekista löytyy ihonhoitoon. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin, jos ihonhoito erilaisien ihotyyppien mukaan kiinnostaa, tervetuloa lukemaan aiheesta lisää tämänkertaisesta blogista.

Erilaisia ihotyyppejä

Iho on suuri elin ja sitä löytyy vartalostamme kaikkialta, päästä varpaisiin. On olemassa erilaisia ihotyyppejä, kuten rasvoittuva, normaali ja herkkä iho, sekä kuiva- ja sekaiho. Minkälaista hoitoa ja kosmetiikkaa ihomme tarvitsee, riippuu yleensä ihotyypistä. Apteekkikosmetiikka on huolellisesti testattua ja siitä löytyy tuotteita jokaiselle ihotyypille.

Kuivaiho tai herkkä iho sekä niiden hoito

Kuiva iho saattaa hilseillä, kutista, kiristää ja sen pinta voi tuntua karhealta. Kuivan ihon taustalla saattaa olla esimerkiksi taipumus atooppiseen ihottumaan ja ihon kuivuuteen vaikuttavat myös kuiva huoneilma, vääränlainen saippua tai liiallinen pesu liian vahvalla saippualla. Kuivan ihon puhdistuksessa voi käyttää esimerkiksi vesipitoisia perusvoiteita ja sen kosteutuksessa rasvaisempia voiteita. Herkälle iholle kannattaa valita hajusteettomia tuotteita, koska toiset tuoksut saattavat ärsyttää ihoa. Herkän ja kuivan ihon liiallista hankaamista kannattaa myös välttää ja mieluummin taputella ne kuivaksi puhdistuksen jälkeen.

Rasvoittuva iho ja sen hoito

Rasvoittuva iho tuottaa liikaa öljyä tai talia ja se on usein kauttaaltaan rasvainen ja altis epäpuhtauksille. Ihon rasvaisuuteen voi joissakin tapauksissa vaikuttaa elämäntavoilla ja sen kosteudesta kannattaa myös huolehtia. Kasvot kannattaa puhdistaa kahdesti päivässä ja iholle käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita.

Sekaiho ja sen hoito

Sekaihossa yhdistyy yleensä kaksi erilaista ihotyyppiä, joka tarkoittaa yleensä sitä, että niin sanotun T-alueen, eli poskien, otsan ja nenän alueelta iho on rasvainen ja esimerkiksi poskien alueella kuiva. Sekaihon puhdistuksessa kannattaa ottaa huomioon rasvaisten alueiden huolellinen puhdistus ja kuivien alueiden riittävä kosteuttaminen.

Apteekkikosmetiikka ja monet luonnontuotteet sopivat monelle eri ihotyypille ja apteekista saa neuvoja sopivien tuotteiden löytämiseen. Tutustu lisää apteekkikosmetiikkaan esimerkiksi täällä Lääkenetti.

jaa