Ihon mikroneulaus hoitona auttaa moniin iho-ongelmiin

Ihon mikroneulaus on hoito, jossa kasvojen ihon epidermistä rei'itetään mikroneulauslaitteella, jossa on ohuita neuloja. Hoidon tavoitteena on saada hoitavia ainesosia, kuten antioksidantteja ja kosteutta imeytymään tehokkaammin ihon pintakerrokseen ja samanaikaisesti herätellään ihoa tuottamaan kollageenia ja elastaania aiheuttamalla dermikseen niin sanottuja mikrohaavoja. Mukavaa että olet löytänyt tämän kauneudenhoitoa käsittelevän blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on mikroneulaus. Jos tämä hoitomuoto kiinnostaa ja olet pohtinut, olisiko siitä apua iho-ongelmiin tai saisiko sillä ihoon ryhtiä, toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa aiheesta.

Ihon mikroneulaus – mihin kaikkeen siitä voi saada apua  

Mikroneulaus ihon hoitomuotona on noussut suosioon 2010-luvulla. Hoidon voi tehdä hoitolassa tai kotona ja se tehdään käyttämällä joko mikroneulauskynällä tai rullalla. Kasvojen ihoon tehdään pieniä reikiä, joiden avulla pyritään saamaan hoitavia aineita imeytymään ihoon paremmin. Syvemmälle ihoon neulat aiheuttavat hallitun trauman, mikrohaavan, jota iho alkaa korjaamaan ja tuottaa samalla lisää kollageenia ja elastaania, joka silottaa ja kiinteyttää ikääntyvää ihoa. Hoidon sanotaan myös tehoavan ihon arpien poistamiseen, ihohuokosten supistamiseen, pigmenttiläiskiin ja pigmenttimuutoksiin, couperosaan ja punoitukseen. Mikroneulausta käytetään hoitomuotona myös ihon epäpuhtauksiin ja akneen, auringon aiheuttamiin ihovaurioihin sekä ruusufinniin. Mikroneulausta suositellaan tehtäväksi säännöllisesti parhaan hyödyn saamiseksi, suositeltava hoitoväli ja kuurin pituus riippuu ihon kunnosta ja tehtävän neulauksen syvyydestä.

Kenelle mikroneulaus sopii

Iho-ongelmien taustalla voi olla monia erilaisia syitä ja hankalissa tapauksissa kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen, jonka avulla voidaan löytää sopivia hoitomuotoja, sekä varmistaa niiden sopivuus. Mikroneulausta ei suositella esimerkiksi silloin, jos ihossa on akuutti tulehdustila, ruusufinni on aktiivisessa tulehdusvaiheessa, raskaana ollessa, diabetesta sairastaessa ja myös joitakin lääkkeitä käyttäessä sitä ei suositella. Ammattilaisen tekemänä mikroneulaus on muuten turvallista, eikä siitä tulisi aiheutua iholle pysyviä vaurioita. Mikroneulauksen sanotaan usein olevan erittäin tehokas ja luonnollinen kasvojen kiinteytyshoito, ilman kirurgin veistä. Ihon hoidossa kannattaa aina muistaa myös kokonaisvaltaisen hoito ja kiinnittää huomiota myös ruokavalioon, valita ihonhoitotuotteet huolella niin, että ne sopivat omalle iholle. Myös säännöllinen liikunta ja ulkoilu sekä stressin hallinta vaikuttavat ihon kuntoon. Mikroneulausta tehdään useassa eri hoitolassa, esimerkiksi Kalasataman Apteekki. Heillä on oma kauneushoitolansa.

 

jaa