Siivouspalvelu auttaa säästämään aikaa arjessa

Siivouspalvelun käyttäminen yleistyy kokoajan, koska monet ovat oivaltaneet sen tuoman lisäarvon kiireisessä arjessa. Toiselle se on taas ehkäpä välttämättömyys esimerkiksi oman kunnon tai iäkkyyden tuomien haasteiden vuoksi. Palvelu sopii kuitenkin jokaiselle, elämäntilanteesta tai asunnon koosta riippumatta. Monia saattaa kuitenkin askarruttaa siivouksen hinta, mitä palveluun kuuluu, kehtaako siivoojan päästää sotkuiseen kotiinsa, tai saako olla kotona silloin, kun siivooja tekee siellä työtään. Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen seuraavista kappaleista.

Mitä kaikkea kotisiivous pitää sisällään ja paljonko tämä maksaa

Siivouspalvelun hinta ei yleensä ole standardi, vaan hinta muodostuu yksilöllisesti. Hintaan vaikuttaa muun muassa minkälainen koti on, paljonko siinä on neliöitä, mitä palveluun halutaan kuuluvan ja sijainti. Pääkaupunkiseudulla palvelut ovat yleensä kalliimpia, mutta myös, jos sijainti on hyvin syrjäinen tai hankalan matkan päässä.

Siivouspalvelun perussiivoukseen kuuluu yleensä kaikissa huoneissa lattioiden imurointi ja nihkeällä pyyhkiminen, pölyjen ja tahrojen pyyhkiminen tasopinnoilta, peileistä, lasipinnoilta ja kosketuspinnoilta. Keittiön osalta palveluun kuuluu yleensä tasopintojen, kaakeleiden, kaapinovien, pienkoneiden pintojen, liesituulettimen pinnan ja lieden pyyhintä sekä roskien vienti ja roska-astioiden puhdistus. Kylpyhuoneen ja WC:n osalta palveluun kuuluu yleensä suihkutilan tai kylpyammeen pesu, lavuaarin ja hanojen pesu, peilien ja pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja pyyhintä kostealla. Siivoukseen voi tilata myös lisäpalveluina esimerkiksi saunan, ikkunoiden, jääkaapin tai uunin pesun. Kotisiivous voi olla kertaluontoinen tai säännöllinen, esimerkiksi kerran viikossa tehtävä siivous. Palvelu kannattaakin suunnitella yksilöllisesti omien tarpeiden mukaan.

Mitä kannattaa huomioida siivouspalvelua käyttäessä

Kotia ei tarvitse siivota ennen siivoojan tuloa, mutta kaikki tavarat kannattaa järjestellä paikoilleen, että siivooja pääsee viipymättä aloittamaan työnsä. Siivoojan tehdessä työtä saa olla kotona, mutta se ei ole tietenkään välttämätöntä. Siivouksen laadusta kannattaa aina antaa palautetta, olipa siihen tyytyväinen tai ei. Hyvä palaute on tärkeää sekä työntekijän että yrityksen kannalta. Työntekijälle hyvä palaute vaikuttaa positiivisesti ja parantaa motivaatiota ja negatiivinen palaute auttaa ymmärtämään asiakkaan toiveita paremmin. Yritykselle kaikenlainen palaute on kullanarvoista sekä laaduntarkkailun että palvelun kehittämisen kannalta.

Rovaniemellä siivouspalvelua tarjoaa esimerkiksi Sovea Oy

jaa