Hampaiden valkaisu turvallisesti hammaslääkärissä

Kauniin valkoinen ja terve hymy pukee kaikkia, mutta hampaat eivät välttämättä pysy puhtaan valkoisina läpi elämän, vaan saattavat kellastua iän myötä ja myös monet ruoka-aineet ja juomat myös värjäävät niitä. Myös lohkeamat, asentovirheet tai vaikka hampaiden puutokset vaikuttavat hampaiden ulkonäköön, joka voi myös vaikuttaa itsetuntoon ja aiheuttaa esimerkiksi hymyilemisen välttämistä. Esteettinen hammashoito on hampaiden ulkonäköön parantavasti vaikuttavaa hoitoa, jossa voidaan korjata hampaiden väriä ja muotoa monilla eri tavoilla, riippuen lähtötilanteesta ja halutusta lopputuloksesta.

Hampaiden valkaisu kannattaa suunnitella ammattilaisen kanssa

Jos esteettinen hammashoito, kuten esimerkiksi hampaiden valkaisu kiinnostaa, on suositeltavaa varata aika hammaslääkärin konsultaatioon, jossa tehdään hoitosuunnitelma ja tarkistetaan myös hampaiden ja ikenien terveys. Hampaiden valkaisuun on monia eri hoitoja ja menetelmiä, joista ammattilaisen kanssa valitaan sopiva hoitomuoto. Turvallisin ja tehokkain tapa hampaiden valkaisuun on joko valkaisuttaa ne hammaslääkärin vastaanotolla tai kotona hammaslääkäristä saatujen muottien ja valkaisuaineiden avulla. Netistä voi tilata valkaisutuotteita helposti, mutta niistä kaikki eivät välttämättä ole turvallisia käyttää. Kotivalkaisuun suunnitellut aineet eivät myöskään ole yhtä tehokkaita kuin vastaanotolla käytettävät aineet. Hampaita valkaistessa on tärkeää myös, että ikenet ja suu on suojattu hyvin. Valkaisuhoidon voi tehdä korkeintaan kerran vuodessa, mutta yleensä se suositellaan tehtäväksi kahden kolmen vuoden välein. Valkaisun lopullinen hinta riippuu vastaanotosta, paikkakunnasta ja tekijästä, joten kannattaa tehdä hintavertailua ja sopia kaikki hoidon yksityiskohdat ennen sen aloittamista.

Hampaiden oikea hoito pitää hymyn valkoisena pidempään

Terveen ja valkoisen hymyn saavuttamiseen ja pysymiseen on myös hampaiden oikeanlainen hoitaminen erittäin tärkeää. Hampaat suositellaan pestäväksi vähintään kaksi kertaa päivässä, aamuisin ja iltaisin, pehmeällä hammasharjalla ja fluorihammastahnalla. Hampaat puhdistetaan joka puolelta ja niitä harjataan vähintään kahden minuutin ajan. Hammasvälit suositellaan myös puhdistettavaksi päivittäin hammaslangalla tai hammasväliharjalla, myös kieli kannattaa puhdistaa päivittäin. Sähköhammasharja pudistaa hampaat tehokkaasti ja sen käyttöä suositellaan. Värjäävien ruoka-aineiden ja juomien, kuten esimerkiksi teen, punajuuren, kahvin, ketsupin ja joidenkin mausteiden, nauttimisen jälkeen kannattaa hampaita purskutella vedellä, koska se vähentää niiden värjäytymistä. Hammaslääkärin tarkistuksessa kannattaa myös käydä vähintään kerran vuodessa.

Esteettisiin hammashoitoihin ja hampaiden valkaisuun voit tutustua esimerkiksi Hammaslääkäriasema Diana sivuilla.

jaa